Αθλητικές Κακώσεις

 
 
ο τρόπος αντιμετώπισης σε καθεμία από τις παρακάτω παθήσεις είναι διαφορετικός, από απλή συντηρητική αντιμετώπιση, θεραπεία με plasma (PRP), μέχρι αρθροσκοπική αποκατάσταση.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tενοντίτιδα του Αχιλλείου. Ο Αχίλλειος αποτελεί τον μεγαλύτερο τένοντα του ανθρωπίνου σώματος, ο οποίος αντιδρά σε απότομες εναλλαγές της έντασης του αθλήματος ή σε απλά έντονο και συχνό τρέξιμο. Σε λίγο μεγαλύτερης ηλικίας αθλητές ή σε έναν ερασιτέχνη δρομέα μπορεΙ λόγω της καταπόνησης και εκφύλισης να υποστεί ακόμα και αιφνιδιαστική ρήξη ύστερα από μια απλή απότομη κίνηση.
 
 
 
 
 
 
 
 
Το κάταγμα αλλά και το εξάρθρημα μπορούν επισης να ενταχθούν στις αθλητικές κακώσεις. Πρόκειται για κακώσεις οι οποίες συναντώνται κυρίως σε αθλήματα επαφής, όπως ποδοσφαιρο, καλαθοσφαίριση και συνοδεύονται από οξύ πόνο, αιμάτωμα στην πάσχουσα περιοχή και αδυναμία κίνησης ή φόρτισης του μέλους. Απαιτούν άμεση αντιμετώπιση.
 
 
 
 
 
 
 
 
Jumper's knee ή αλλιώς τενοντίτιδα του επιγονατιδικού τένοντα. Αθλήματα που απαιτούν επαναλαμβανόμενο άλμα όπως μπάσκετ και βόλεϊ, ή ακόμα και απλά άθληση σε σκληρή επιφάνεια ενός ατόμου με λίγο μεγαλύτερο από το σωστό σωματικό βάρος, μπορούν να αποτελέσουν αφορμή για μια τέτοια τενοντίτιδα.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Τραυματισμοί του στροφικού πετάλου του ώμου είναι συχνά σε αθλητές που χρησιμοποιούν τον ώμο τους ,όπως κολυμβητές τενίστες βολεϊμπολίστες κλπ.
 
 
 
 
 
 
 
 
Little League elbow ή αλλιώς ο αγκώνας του μικρού πρωταθλήματος.
Πρόκειται για βλάβη της αυξητικής πλάκας, του σημείου δηλαδή από όπου μεγαλώνει ένα οστό, εμφανίζεται μόνο στα παιδιά και προκαλείται από συχνές επαλαμβανόμενες κινήσεις.
 
 
 
 
 
 
 
 
Συνδεσμικές ρήξεις γόνατος (ρήξη χιαστών) διαστρέμματα αρθρώσεων.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Η αρθροσκόπηση αποτελεί το gold standard της σημερινής διάγνωσης και παράλληλης αντιμετώπισης προβλημάτων των αρθρώσεων, αφού το βασικό πλεονέκτημά της είναι η αναίμακτη σχεδόν παρέμβαση, η ανεύρεση βλάβών που δεν αναδεικνύονται ακόμα και με MRI ενώ το κυριότερο, μειώνεται σημαντικά ο χρόνος νοσηλείας.
Υπάρχουν σαφή πλενοκτήματα και στην αποκατάσταση φυσικά.
Η τεχνική βασίζεται ως γνωστόν στη χρήση κάμερας που μας καθοδηγεί εντός της άρθρωσης.